Eğitmenler

Etkinlik yürütücüsü ve eğitici kadro, alanlarında uzman ve deneyimli profesyonellerden oluşmaktadır. Tarık Semiz'in yönetim, liderlik ve dijital girişimcilik konusundaki uzmanlığı, Nurhan Dudaklı'nın karar destek sistemleri ve proje yönetimi konusundaki geniş deneyimi, Muhammed Kürşad Uçar’ın Proje geliştirme ve süreçte yapay zekak kullanımı alanındaki uzmanlığı,Ali Furkan Kamanlı’nın teknoloji ve inovasyon atölyeleri düzenleme konusundaki deneyimi ile, katılımcıların inovatif düşünme ve problem çözme becerilerini ve bu süreçte yapay zeka kullanımı konusunda, Şuayyib Doğuş Demirci’nin muhasebe ve finansman konusundaki uzmanlığı,  Okan Bursa'nın dijital dönüşüm ve makine öğrenmesi konusundaki yetkinliği ve Ezgi Delen'in girişimcilik ekosistemine hakimiyeti ve proje zaman planlamasındaki uzmanlığı, etkinliğin başarısını garantileyecek niteliktedir. Bu kadro, katılımcılara girişimcilik ve proje yönetimi konularında kapsamlı ve uygulamalı bir eğitim sunarak, onların kariyerlerinde önemli adımlar atmalarına yardımcı olacaktır.

Tarık Semiz: Dijital girişimcilik, liderlik ve yönetim konularındaki çalışmalarıyla, katılımcılara liderlik ve proje kontrol becerilerini kazandıracaktır.

Nurhan Dudaklı: Proje yönetimi ve matematiksel modelleme konusundaki derin deneyimiyle, katılımcıların etkinlik süresince proje yönetimi becerilerini geliştirmelerine yardımcı olacaktır.

Muhammed Kürşad Uçar: Proje geliştirme ve süreç iyileştirme alanındaki uzmanlığıyla, katılımcılara inovasyon, girişimcilikte yapay zeka kullanımı konularında uygulamalı bilgiler verecektir.

Ali Furkan Kamanlı: Teknoloji ve inovasyon atölyeleri düzenleme konusundaki deneyimi ile, katılımcıların inovatif düşünme ve problem çözme becerilerini ve bu süreçte yapay zeka kullanımı konusunda uygulamalı bilgiler sunacaktır.

Umut Sanem Çitçi Türküstün: Girişimcilik becerileri, iş modeli ve sunum teknikleri konusunda derinlemesine bilgi tecrübesiyle katılımcılara değerli bilgiler kazandıracaktır.

Şuayyib Doğuş Demirci: Muhasebe ve finansman alanındaki uzmanlığı ile Girişimcilikte Şirket kurma sürecinde teknik finansal konular hakkında stratejik bilgiler sunacaktır.

Okan Bursa: Dijital dönüşüm ve anlamsal web konularındaki yetkinliği sayesinde, katılımcılara dijital çağda proje yönetimi ve iş fikri geliştirme becerileri kazandıracaktır.

Buket Bora Semiz: Pazarlama yönetimi ve dijital pazarlama konusundaki uzmanlığı ile, katılımcılara tüketici davranışları ve pazarlama stratejileri konusunda derinlemesine bilgi sağlayacaktır.

Ezgi Delen: Girişimcilik ekosistemine olan hakimiyeti ve proje planlama ve zaman yönetimi konusundaki uzmanlığı ile, katılımcılara değerli bilgiler sunacaktır.

Tarık SEMİZ, Bursa Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde İktisat bölümünde lisans eğitimini tamamlamıştır. Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Yönetim ve Organizasyon Anabilim dalında  doktora derecesini almıştır. Sağlıkta e-öğrenme kabul ve kullanımını etkileyen faktörler üzerine yaptığı doktora teziyle dikkat çekmektedir. Akademik kariyerinde, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nde çeşitli yönetim pozisyonlarında görev almış ve burada yönetim ve organizasyon, sağlık bilişim sistemleri, İnsan kaynakları yönetimi, yenilik yönetimi ve dijital girişimcilik gib çeşitli dersler vermiştir. Araştırma alanları arasında sağlık bilişimi, e-öğrenme ve yapay zeka uygulamaları bulunmaktadır. Semiz'in bilimsel yayınları ve konferans bildirileri, sağlık teknolojileri ve dijital dönüşüm konularında geniş bir perspektif sunmaktadır. Halen İzmir Bakırçay Üniversitesi Sağlık Bilişimi Anabilim dalında Öğretim Üyesi olarak akademik çalışmalarına devam etmekte ayrıca Girişimcilik Atölyesi ve Yarışmalar Koordinatörlüğü ve Bakırçay TEKMER de İcra Kurulu Üyesi olarak idari görevlerini sürdürmektedir.

Nurhan Dudaklı, Dokuz Eylül Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nde yüksek lisans ve doktora çalışmalarını tamamladı. Yüksek lisans ve doktora çalışmalarında, karar vericilerin süreçlerini kolaylaştıracak ve sistem performansını artıracak "karar destek sistemleri" geliştirme üzerine yoğunlaşmıştır. "Tam Otomatik Otopark Sistemlerinde Hizmet Sürelerinin İyileştirilmesi" ve "Ekol Lojistik A.Ş. İçin Stratejik Filo Yönetimine Yönelik Bir Karar Destek Sistemi Geliştirilmesi" gibi projelerde de görev almıştır. Bu etkinlikteki katkıları, katılımcıların proje yönetimi ve girişimcilik becerilerini geliştirmelerine ve etkinliğin genel başarısına önemli ölçüde katkıda bulunacaktır. Matematiksel modelleme, meta sezgisel algoritmalar ve simülasyon konularında derinlemesine deneyim kazanan Dudaklı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), İzmir Ticaret Odası (İZTO) ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) işbirliğinde yürütülen Model Fabrika projesinde aktif olarak yer almaktadır. Bu etkinlikteki katkıları, katılımcıların proje yönetimi ve girişimcilik becerilerini geliştirmelerine ve etkinliğin genel başarısına önemli ölçüde katkıda bulunacaktır.

Okan Bursa, İstanbul Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nden lisans derecesini ve Ege Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nden yüksek lisans ve doktora derecelerini aldı. Araştırma ilgi alanları arasında anlamsal benzerlik, anlamsal web, makine öğrenmesi, ontoloji geliştirme, profil yönetimi yer almakta olup, İzmir Bakırçay Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nde Dijital Bilgisayar Tasarımı, Veritabanı Yönetimi, Metadata Yönetimi, Anlamsal Web ve Gömülü Sistemler derslerini vermektedir. Dijital Dönüşüm ve İnovasyon dersi ile birlikte Girişimcilik üzerine 3 senedir dersler vererek öğrencilerini sektörde yer edinmeye hazırlamaktadır.

Umut Sanem ÇİTÇİ TÜRKÜSTÜN, İzmir Bakırçay Üniversitesi’nde yönetim ve strateji profesörüdür.  İzmir Bakırçay Üniversitesi’nde İşletme Bölüm Başkanlığı görevini yürütmektedir. ÇİTÇİ TÜRKÜSTÜN’ün araştırma alanları girişimcilik, kadın girişimciliği ve sosyal girişimcilik olup spesifik olarak ilgi alanını sosyal ağların girişimcilik üzerine etkisi oluşturmaktadır. Yüksek lisans tez başlığı “Girişimsel başarı üzerine sosyal ağların etkisi: Weber, Schumpeter ve Knight’ın görüşlerine dair bir araştırma”; doktora tez başlığı “Örgüt teorilerinde yöneticinin yeniden konumlandırılması için bir araç olarak sosyal ağlar”dır. Son dönemde yayınlanan kitap bölümleri ve makaleleri: “The ‘Transformative’ Effect of Artificial Intelligence Systems (AIS) in Entrepreneurship”(2022), “Start-up anlatılarının argümantasyon perspektifinden değerlendirilmesi: İTÜ Big Bang Start-up Challenge örnek olayı” (2022), “Aile İşletmelerinde Büyüme Stratejisi olarak Uluslararasılaşma Seçeneği: Nitel Bir Araştırma”(2020); “Uluslararası Kariyer Niyetinde Sosyal Sermaye ve Özyeterlilik Etkisi” (2020); “Kırılganlığa esneklik cevabı “inovasyon” olabilir mi? Kırılgan beşli incelemesi” (2020). Ayrıca Küresel İşletmecilik ve Sağlıkta Örnek Olaylar başlıklı kitapların yazarları arasındadır. Halen lisans ve lisansüstü müfredatlarında yer alan girişimcilik, sosyal girişimcilik ve yönetim derslerini vermektedir.

Ali Furkan Kamanlı: Sakarya uygulamalı Bilimler Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünde görev yapmaktadır. Lisans yüksek lisans ve doktorasını Sakarya Üniversitesi'nden almıştır. Uzmanlık alanları yapay zeka, makine öğrenmesi, robotik otomasyon, dijital dönüşümdür.. Ayrıca, tarım sektöründe yapay zeka tabanlı tıbbi karar destek sistemleri geliştiren bir startup kurmuş ve çeşitli ulusal ve uluslararası projelerde yer almıştır. Halen Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünde akademik görevlerini sürdürmekte aynı zamanda Teknoloji Yarışmaları Koordinatörü olarak görev yapmaktadır.

Muhammed Kürşad Uçar,Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü'nde görev yapmaktadır. Lisans eğitimini Mustafa Kemal Üniversitesi'nde tamamlamış, yüksek lisans ve doktora derecelerini Sakarya Üniversitesi'nden almıştır. Uzmanlık alanları yapay zeka, makine öğrenmesi, tıbbi teşhis sistemleri, sinyal işleme ve biyomedikaldir. Ayrıca, yapay zeka tabanlı tıbbi karar destek sistemleri geliştiren bir startup kurmuş ve çeşitli ulusal ve uluslararası projelerde yer almıştır. Halen Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü'nde Doçent Dr. olarak görevlerini sürdürmektedir.

Şuayyib Doğuş Demirci: İzmir Katip Çelebi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme bölümünde görev yapmaktadır. Lisans eğitimini Kırıkkale Üniversitesi'nde tamamlamış, yüksek lisansını Ankara Üniversitesinde ve doktora derecelerini Sakarya Üniversitesi'nden almıştır. Uzmanlık alanları Muhasebe ve finansmandır. Halen İzmir Katip Çelebi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme bölümünde Doçent Dr. olarak görevlerini sürdürmektedir

Buket Bora Semiz, Sakarya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nde lisans eğitimini tamamlamıştır. Yüksek lisans ve doktora derecelerini yine Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nden almıştır. Yüksek lisans tezinde tüketim fantezilerinin satın alma davranışı üzerindeki rolünü, doktora tezinde ise pazarlama araştırmalarında kullanılan likert türü ölçeklerinin uygulanabilirliğini incelemiştir. Dr. Semiz, akademik kariyerine Sinop Üniversitesi'nde başlamış, ardından Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nde çeşitli yönetim pozisyonlarında bulunmuş ve burada sağlık hizmetlerinde iletişim ve halkla ilişkiler, pazarlama yönetimi, dijital pazarlama, müşteri ilişkileri yönetimi gibi dersler vermiştir. Araştırma alanları arasında pazarlama yönetimi, müşteri ilişkileri yönetimi, dijital pazarlama, sosyal medya ve halkla ilişkiler yer almaktadır. Bilimsel yayınları ve konferans bildirileri, pazarlamanın bir çok alanında olmakla birlikte tüketici davranışları ve pazarlama stratejileri konularında geniş bir perspektif sunmaktadır. Halen İzmir Bakırçay Üniversitesi İşletme Bölümünde Doçent Dr olarak akademik çalışmalarını sürdürmektedir.

Ezgi Delen, İzmir Bakırçay Üniversitesi Girişimcilik Atölyesi ve Yarışmalar Koordinatörlüğü’nde öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır. Dokuz Eylül Üniversitesi İngilizce İşletme Yönetimi doktora programında tez döneminde olup doktor adayıdır. Yeditepe Üniversitesi'nde Halkla İlişkiler ve Tanıtım ile Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik (Çift Anadal) bölümlerinden lisans derecesi almıştır. Pazarlama alanında uzmanlaşan Ezgi, teknoloji deneyimi ve tüketici davranışı üzerine çalışmalar yapmaktadır. Kariyerine üniversitede Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü’nde uluslararası projeler alanında çalışarak başlayan Ezgi, Hampton by Hilton İzmir Aliağa’da satış ve pazarlama müdürü olarak 2.5 yıl görev yapmıştır. Ayrıca, Koç Holding’te Kurumsal İletişim, Marka Yönetimi ve Kurumsal Sosyal Sorumluluk alanlarında çalışmalarda bulunmuştur. Bu geniş profesyonel deneyimi ile İzmir Bakırçay Üniversitesi’nde öğrencilerine değerli bilgiler ve deneyimler sunmaktadır.